"Nije bilo napora da se umanje informacije o povredama"

Pentagon je saopštio da nije bilo pokušaja da se umanji ili odgodi objavljivanje informacija o povredama nastalim u iranskom napadu 8. januara.

Izvor: B92

Petak, 17.01.2020.

18:37

Za napad na bazu u kojoj se nalaze američke snage u Iraku navodi da je potrebno više vremena da bi se utvrdila priroda takvih povreda.

Portparol Pentagona Džonatan Hofman izjavio je da je jučerašnje saopštenje američke vojske da je 11 američkih vojnika odletelo iz Iraka radi daljeg ispitivanja, objavljeno nekoliko sati nakon što je ministar odbrane Mark Esper obavešten, preneo je Rojters.

"Ideja da je pokusasno da se smanje povrede radi neke vrste amorfnog političkog programa ne pije vodu u vezi sa onim što je saopštila administracija", rekao je Hofman, napominjući da su visoki zvaničnici bili jasni da je Iran želeo da ubije američke vojnike u tom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: