Snažna eksplozija u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju, povređeni u kritičnom stanju VIDEO/FOTO

U ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju odjeknula je snažna eksplozija u popodnevnim satima, a jedna osoba je teško povređena.

Izvor: RINA

Četvrtak, 16.01.2020.

14:01

Snažna eksplozija u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju, povređeni u kritičnom stanju VIDEO/FOTO
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Do nesreće je došlo prilikom istakanja cisterne sa mazutom, koja se nalazila u neposrednoj blizini objekta, javlja RINA.

“Jedan radnik je zadobio teže telesne provrede i prebačen je u užičku bolnicu. Trenutno se vrši uviđaj, nakon čega ćemo znati šta se tačno dogodilo”, rekao je direktor ove ustanove dr Miroslav Popović za Rinu.

N. Đ. (44) koji je zadobio povrede prilikom eksplozije cistrene u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju primljen je u Zdravstveni centar Užice.

“Pacijent je primljen u stanju duboke kome, sa teškim povredama glave i mozga koje su opasne po život. Biće prebačen u Urgentni centar u Beogradu”, rekao je za RINU, dr Slobodan Jovićević, načelnik Urgentno prijemne službe.

N. Đ. jedini je povređen u eksploziji koja se danas u popodnevnim časovima desila kad je prilikom pretakanja mazuta eksplodirala cisterna.

U gašenju je učestvovalo četiri vatrogasca i požar je vrlo brzo saniran. Niko od 95 pacijenata koliko ih je smešteno u Zavodu za rehabilitaciju nije povređen

Jaka detonacija se čula i u drugom delu grada.

“Začula se jaka ekplozija, a vrlo brzo osetio se i gust dim u čitavom stacionaru. Ležeći pacijenti kojih je u ovoj bolnici najviše, morali su da stavljaju maramice natopljene u alkohol jer je smrad bio nesnosan. Dim se brzo razišao, ali se još uvek oseća miris paljevine i gareži”, izjavio je jedan od pacijenata koji je smešten u ovoj bolnici.
Foto: RINA
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: