Na Merdaru zaplenjen dijamantski nakit i zbirka antikviteta

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili zlatan nakit ukrašen dragim kamenjem i zbirku antikviteta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.01.2020.

13:15

Na Merdaru zaplenjen dijamantski nakit i zbirka antikviteta
Ilustracija: Depositphotos/photographee.eu

Pored toga, zaplenili su i pravu kolekcionarsku zbirku skupih ručnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, upaljača i starih novčanica, čija će vrednost biti procenjena nakon stručne ekpertize.

Prekršaj je otkriven sinoć oko 21 sat kada je iz pravca AP KiM za kontrolu pristigao autobus kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Priština-Nemačka, saopštila je Uprava carina.

Detaljnim pregledom je među ostalim koferima i torbama putnika pronađena jedna, u kojoj se nalazila prava kolekcija različitih ručnih i džepnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, starog novca, upaljača i nakita ukrašenog dijamantima i smaragdima.

U torbi za koju se kao vlasnik javio 59-godišnji hrvatski državljanin albanskog porekla, pronađena su 32 džepna i ručna časovnika robnih marki ebel, darvil, citizen, omega, polar i garmin, među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine.

Pored toga, u torbi su pronađeni dijamantska narukvica, tri prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača dipon, kartije, rotšild i drugih poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrnih dugmadi za košulju.

Putnik kod koga su pronađeni neprijavljeni predmeti rekao je da nije znao da treba da ih prijavi, jer je smatrao da nisu novi i da to ne mora da učini.

U svojoj izjavi je napisao da su mu antikviteti hobi i da je većinu predmeta jeftino kupio u Prizrenu, odakle je rodom.

Što se dijamantskog nakita tiče, rekao je da ga je poneo sa sobom prilikom dolaska iz Praga gde ima svoju zlataru, u nameri da ga pokloni rodbini, ali to iz nekog razloga nije učinio.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: