Mustafa najavio samo još jedan susret sa Kurtijem

Stranački organi Demokratskog saveza Kosova (DSK) neće razmatrati poslednji predlog koalicionog sporazuma sa Pokretom Samoopredeljenje o formiranju nove vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2020.

17:01

Mustafa najavio samo još jedan susret sa Kurtijem
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

To je izjavio predsednik DSK Isa Mustafa.

Mustafa je, kako prenosi KTV, rekao da će se samo još jednom sastati sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem na tu temu i da će taj susret biti presudan.

On, međutim, nije precizirao kada bi se taj susret mogao dogoditi.

Na tom sastanku će ili biti postignut dogovor o zajedničkom upravljanju ili ga neće biti, kazao je Mustafa.

Lider DSK je to rekao nakon što je funkcioner te stranke Avdulah Hoti na svom profilu na Fejsbuku objavio najnoviju ponudu koju je Samoopredeljenju ranije danas uputio Mustafa.

Prema tom predlogu, DSK insistira na mestu predsednika parlamenta do izbora njihovog kandidata za kosovskog predsednika, nakon što aktuelnom Hašimu Tačiju istekne mandat, naredne godine.

To praktično znači da bi već izabrani predsednik parlamenta Glauk Konjufca morao da se povuče sa te funkcije, a da novi bude izabran iz sastava DSK.

Inače, za izbor Konjufce za predsednika parlamenta je poslednjeg dana u okviru roka za održavanje konstitutivne sednice parlamenta, 26. decembra, glasali su i poslanici DSK, stranke koja sada traži njegovo povlačenje sa te funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: