Nemac i Italijanka optuženi za krijumčarenje migranata u Severnoj Makedoniji

Tužilaštvo Severne Makedoniije za organizovani kriminal podiglo je optužnicu za krijumčarenje migranata protiv državljana Nemačke i Italije, poreklom iz Gane.

Izvor: Beta

Sreda, 15.01.2020.

14:25

Nemac i Italijanka optuženi za krijumčarenje migranata u Severnoj Makedoniji

Kako se navodi u saopštenju, oni se optužuju da su "iz koristoljublja, po prethodnom dogovoru, ilegalno preveli migrante preko državne granice" Severne Makedonije sa Grčkom.

Dvoje optuženih su, precizira se, 5. januara, sa namerom da do Austrije ilegalno dovedu trojicu migranta iz Gane krenuli za Grčku putničkim vozilom sa nemačkom registracijom.

"Migrantima su obezbedili isprave – lične karte iz Evropske unije. Na graničnom prelazu Bogorodica, prilikom policijske kontrole legitimisali su se holandskom, švedskom i nemačkom ličnom kartom", navodi se.

Trojica migranata, koji kao i krijumčari potiču iz Gane, platili su ukupno 500 evra za putne troškove, a prema dogovru, ostatak od po 1.000 evra po osobi trebalo je da isplate po dolasku na krajnje odredište – u Austriju.

U optužnici koja je podneta krivičnom sudu u Skoplju Tužilaštvo za organizovani krirminal Nemca i Italijanku tereti da su "kao saizvršitelji počinili krivično delo krijumčarenje migranata", a sudu je dostavljen i predlolog za produženje pritvora za dvoje optuženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: