"Migranti oteli Nenada Čanka"; "Jezive i nedopustive poruke mržnje Sergeja Trifunovića"

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je kritikovao lidera PSG Sergeja Trifunovića zbog njegovog "tvita" o migrantima uz vređanja predsednika LSV Nenada Čanka.

Izvor: Beta

Utorak, 07.01.2020.

21:48

Foto: Screenshot/O2

Kostreš je ukazao da tako ne može da se ponaša jedan od lidera građanske Srbije.

Kako Kostreš tvrdi, Trifunović je na "Tviter" stavio fotografiju na kojoj dva Afrikanca nose svinju, i ispod nje napisao:"Imigranti oteli Nenada Čanka".

"Jezivo je i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takve poruke mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici 'zaklane debele svinje'. Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije", napisao je Kostreš u izjavi.

Kostreš je dodao da "ostrašćenost, mržnja i uvrede" nisu poruka koju građanski opredeljeni birači očekuju i s kojom se može pobediti autoritarna vladavina Aleksandra Vučića.

Građani, napisao je on, "očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji".

"Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive", zaključio je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: