Cerar: Proširenje EU na Zapadni Balkan sve verovatnije

Ministar spoljnih poslova Slovenije Miro Cerar veruje da je sa novom Evropskom komisijom proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan sve verovatnije.

Izvor: B92

Utorak, 07.01.2020.

19:51

Cerar: Proširenje EU na Zapadni Balkan sve verovatnije
Ilustracija: Deopositphotos/ olinchuk

On je najavio i da će evropske prespektive regiona biti prioritet slovenačkog predsedavanja u drugoj polovini 2021. godine, preneo je STA.

Govoreći na današnjem događaju posvećenom Zapadnom Balkanu u organizaciji Instituta za strateške studije, Cerar je rekao da regionu treba dati perspektivu budućnosti u EU.

"Ja sam veoma optimističan u pogledu proširenja, iako smo imali gorkih trenutaka prošle godine", rekao je slovenački šef diplomatije.

S obzirom na to da se većina članica EU zalaže za proširenje, on se nada da će se rešenje naći u prvoj polovini godine za Severnu Makedoniju i Albaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: