Obrazloženje: Nosiš trenerku na ulici, nema švajcarskog državljanstva

Švajcarske vlasti veoma su rigorozne kod dodele državljanstva, a slučaj žitelja te zemlje poreklom s Kosova pokazuje da na odluku utiče i način oblačenja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.12.2019.

13:08

Obrazloženje: Nosiš trenerku na ulici, nema švajcarskog državljanstva
Christopher Furlong/Staff/Getty images/Ilustracija

Građanski savet Bubendorfa nije imao nijedan razlog da odbaci zahtev za dobijanje državljanstva koji je podneo Hamdi Halili, ali je to ipak uradio, piše švajcarski "Blik".

Inače Halilijev zahtev odbijen je već po drugi put.

Prvi put mu je zahtev odbijen 2016. sa neobičnim objašnjenjem da "građanima smeta što se Halili kroz mesto šeta u donjem delu trenerke".

Kantonalni sud, kojem se žalio, smatrao je da je odbijenica nedovoljno obrazložena, pa je opštini naložio da ponovo obradi zahtev.

U drugom pokušaju postignut je isti rezultat, ponovo bez jasnog obrazloženja, a inače, sinovi i supruga Halilija već poseduju švajcarsko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: