"Posle izbora SzS čeka gotovo propast"

SNS će na predstojećim parlamentarnim izborima imati odličan rezultat, što neće biti slučaj sa Savezom za Srbiju, ocenjuje Srđan Bogosavljević.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.12.2019.

07:12

Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

Posle bojkota izbora SzS čeka veoma neizvesna budućnost, gotovo propast, ocenjuje direktor agencije IPSOS stratedžik marketinga.

Bogosavljavić je za "Srpski telegraf" rekao da će SNS i SPS na izborima dobro proći šta god da urade, odgovarajući na pitanje da li je za te stranke bolje da na izborima nastupaju samostalno ili na zajedničkoj listi.

"Bolje je kada stranke idu same, iz prostog razloga što su nam koalicije pomutile osećaj ko šta može i ko šta ume", smatra Bogosavljević.

Upitan da prokomentariše najavljenu čistku u redovima SNS, on je rekao da bi za tu stranku bilo zgodno da se pročisti.

"Bilo bi zgodno da posle godina vlasti uvedu i neke nove ljude, pogotovo što je za njih to, ne računajući neke unutrašnje sukobe, suštinski bezopasno. Uvodjenje novih ljudi u politiku će biti dobro, jer se stranka i dalje bazira na Vučiću i njegovom autoritetu", smatra direktor IPSOS-a.

On navodi da bi za SNS bio veoma težak zadatak da ostane na trenutnom nivou popularnosti, ako bi Vučić iz nekog razloga odustao od bavljenja politikom. Bogosavljević ocenjuje da je Savez za Srbiju "jedno ad hok udruženje, čija je glavna poruka da je protiv Vučića".

"Za SzS će biti veliki problem kako posle izbora, pogotovo ako se posle toga ne pretvore u jednu stranku, nego svako tera svoje", kaže Bogosavljević, ocenjujući da se zbog najavljenog bojkota SzS postavlja pitanja njihovog opstanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: