I HDZ i Škorin štab "prezadovoljni" - očekuju drugi krug

U sedištu HDZ zadovoljni su rezultatom izlaznih anketa po kojima je na današnjim izborima Grabar-Kitarović na drugom mestu. Drugi krug očekuje i Škorin štab.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.12.2019.

19:37

I HDZ i Škorin štab
EPA-EFE/ANTONIO BAT

"Od prvog dana smo tvrdili da će Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krug. To su prvi rezultati i pokazali. Čestitamo joj na tom rezultatu", rekao je Branko Bačić, šef poslaničkog kluba HDZ u Saboru.

On napominje da je i dalje reč o izlaznim anketama i konstatuje da je došlo do ukrupnjavanja glasova Milanovića, što nije bio slučaj na desnom centru, prenosi HRT.

"Očekujemo da aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović uđe u drugi krug i onda pobedi", rekao je Bačić, a na pitanje šta ga zabrinjava kazao je da ga ništa ne zabrinjava i da očekuje bolje rezultate nego što su pokazale prve izlazne ankete.

Na predsedničkim izborima u Hrvatskoj kandidat SDP Zoran Milanović osvojio je 29,58 odsto glasova, dok je na drugom mestu aktuelna predsednica i kandidat HDZ Kolinda Grabar Kitarović sa 26,38 procenata, pokazuju prve izlazne anketa koje je objavila hrvatska televizija RTL.

Treći je nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 24,1 posto glasova.

Štab Miroslava Škore: Prezadovoljni smo - ulazi u drugi krug

Mate Mijić, komunikacijski direktor predsedničke kampanje Miroslava Škore, rekao je večeras kako su rezultatima izlaznih anketa prezadovoljni, a istakao je i da, s obzirom na informacije koje imaju s terena, dobre rezultate očekuju i iz dijaspore.

"Mi smo prezadovoljni. Naši rezultati s terena po onim informacijama koje imamo govore da je stanje još bolje za nas. Vidljivo je da su predizborne ankete jako pogrešile i ovaj put i mi smo sigurni da Miroslav Škoro ulazi u drugi krug", komentarisao je Mijić za Hinu izlazne ankete.

Dobri rezultati iz dijaspore koje očekuju, smatra on, dodatno će popraviti rezultat.

Prema izlaznim anketama u drugi krug predsedničkih izbora ulaze kandidat SDP-a Zoran Milanović koji osvaja 29,6 posto glasova i aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) s 26,4 posto glasova.

Škoro je s 24,1 posto glasova treći, ali je taj rezultat unutar statističke greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: