BiH: Osumnjičeni teroristi ID biće predati tužiocu

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine predaće Tužilaštvu dvojicu osumnjičenih terorista, pripadnika Islamske države.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.12.2019.

15:16

BiH: Osumnjičeni teroristi ID biće predati tužiocu
Ilustracija: Depositphotos/ yayimages

Oni su u četvrtak avionom stigli iz Sirije.

SIPA je saopštila da je u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, MUP-om Kantona Sarajevo, Tužilaštvom BiH, Vladom Sjedinjenih Američkih Država i Ambasadom SAD u BiH, sprovela u niz aktivnosti koje su rezultirale povratkom državljana Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u sukobima u Siriji i Iraku, među kojima se nalazi sedam muškaraca, šest žena i 12 dece.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili dva lice zbog sumnje da su počinila krivično dela koja se odnose na organizovanje terorističke grupe, krivicna dela terorizma, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijamačlana", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, posle čega će biti predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: