"Ustanite, muslimani, ubijajte hrišćane i njihove sluge" VIDEO

Osumnjičeni teroristi koji su juče deportovani u BiH imaju iza sebe seriju propagandnih snimaka Islamske države u kojima prete hrišćanima i pozivaju na "klanje"

Izvor: B92

Petak, 20.12.2019.

11:38

Screenshot/RTRS vijesti

Jasmin Keserović iz Zavidovića poznat je iz nekoliko propagandnih video-snimaka Islamske države, u kojima je pozivao na ubijanje hrišćana. Poslednji takav snimak pojavio se u junu 2016. godine.

"Ustanite, muslimani. Ubijajte hrišćane i njihove sluge. U njihovim gradovima i državama. Postavljajte im eksploziv pod njihova auta, u njihove kuće, u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, pa makar to bilo i nožem", govorio je Keserović.

"Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam"

Screenshot/Kurdistan 24 English
U video-prilogu koji je objavila kurdska televizija pojavljuje se i Emir Ališić, čije je ratničko ime bilo Evu Talha. On je u Siriju otišao u decembru 2013. godine

Na pitanje kako je dospeo u Siriju i zbog čega Ališić je odgovorio:

"Da se pomogne narodu, zbog naroda, dece, žena... Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam, proširio ga u sve delove sveta. Kada sam došao u Siriju, na početku nije bilo Islamske države, pa sam se pridružio Frontu Nusra".

Emir Ališić je preko Sarajeva i Istanbula otišao u Siriju i odveo celu porodicu.

Mediji su 2016. godine objavili priču o Ališiću i njegovoj porodici, odnosno njegovom odlasku na ovo ratište. Pre odlaska živeo je u maglajskom selu Ošve. Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Miralem Berbić i Emir Ališić deportovani su sinoć iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu gde im je određen pritvor.

Osumnjičeni teroristi su pre deportacije boravili u sirijskim zatvorima pod kontrolom Kurda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: