Rezolucija o Miloševiću nije prošla

Skupština Srbije nije usvojila Predlog rezolucije o obustavljanju progona članova porodice Slobodana Miloševića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2005.

11:49

Default images

Za rezoluciju je glasalo 99 poslanika SPS-a i SRS-a, dok je 121 poslanik glasao protiv, a uzdržanih nije bilo. Poslanici vladajuće koalicije nisu prisustvovali raspravi, ali su neposredno pre glasanja ušli u skupštinsku salu.

Raspravu o tom predlogu obeležile su polemike predlagača rezolucije i poslanika Demokratske stranke. Tokom prepodneva, došlo je do verbalnog sukoba između poslanika Demokratske stranke, sa jedne strane, i predstavnika Socijalističke partije i Srpske radikalne stranke, sa druge. U popodnevnom delu sednice, svoj prilog raspravi su dali i poslanici G17 plus.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Tomislav Nikolić, kazao je da je Demokratska stranka umešana u ubistvo bivšeg pripadnika Službe državne bezbednosti Momira Gavrilovića: "Vrlo dobro znate da se rasplet u slučaju Gavrilović očekuje ovih dana. Do kostiju je umešana Demokratska stranka, do same srži. I zato nemojte previše da izlazite za ovu govornicu, i neke svoje ljude iz prošlosti previše da hvalite – moraćete da ih se odričete, jer su činjenice nepobitne“.

Zbog ovih i ostalih optužbi, šef poslaničke grupe Demokratske stranke, Dušan Petrović, pitao je Nikolića odakle mu spisi i dokumenta za koje kaže da ih ima: "Dakle, gospodine Nikoliću, bilo bi dobro da obavestite javnost kakve su vaše veze sa gospodinom Jočićem, i kakve su vaše veze sa ministrom pravde, kada vi imate mogućnost da se tako dobro i podrobno upoznate sa sudskim predmetima.“

U vezi sa Predlogom rezolucije o kojoj se raspravljalo u skupštini, predstavnik socijalista Zoran Anđelković je, pozivajući se na inspektora koga nije imenovao, optužio Demokratsku stranku za krađu pasoša Mirjane Marković: "Vi ste naložili, kao Demokratska stranka, da se ukrade pasoš Miri Marković. Upali ste u stan Vlade Kršljanina i ukrali ste pasoš Mire Marković. Inspektor mi je to ispričao kako ste naložili da se uhapse Uroš Šuvaković i Bogoljub Bjelica samo zato što su radili na odbrani Slobodana Miloševića.“

Posle brojnih optužbi na račun njegove stranke, šef poslaničke grupe DS-a, Dušan Petrović, rekao je da je cilj stranke koju on predstavlja borba protiv vrednosti koje su upropastile Srbiju devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: