Turska: Uhapšen gradonačelnik iz opozicione stranke

Gradonačelnik turskog grada Urla iz redova glavne opozicione partije uhapšen je zbog navodnih veza sa mrežom Fetulaha Gulena.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.12.2019.

14:22

Turska: Uhapšen gradonačelnik iz opozicione stranke
Ilustracija: Deositphotos/ Efks

Mreža se sumnjiči za organizovanje državnog puča 2016. godine.

Anadolija prenosi da je Burak Oguz uhapšen kasno sinoć.

Oguz iz glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP), izabran je za gradonačelnika na lokalnim izborima u martu.

Tužilaštvo navodi da je Oguz pripadnik mreže imama Gulena, koji živi u SAD.

Oguz je prvi gradonačelnik CHP koji je uhapšen po optužbama za terorizam, napominje AP i podseća da je najmanje 14 gradonačelnika iz turske prokurdske partije ranije privedeno zbog navodnih veza sa kurdskim pobunjenicima.

CHP je osudila hapšenje Oguza i odbacila optužbe o vezama sa Gulenom. Ta opoziciona partija tvrdi da mreža Fetulaha Gulena "ne bi imala šanse da preživi u okviru CHP".

Turske vlasti su, dodaje Anadolija, uhapsile u istovremeno sprovedenim racijama u Ankari 171 osobu osumnjičenu za veze sa mrežom imama Gulena.

Gulen, koji živi u egzilu u SAD od 1999. godine, odbacuje optužbe za umešanost u pokušaj puča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: