Poslednji putnički voz prošao je kroz Tuzlu danas

Kroz Tuzlanski kanton od danas putnički vozovi više ne prolaze, jer je poslednja linija koja je putnike prevozila od Tuzle do Doboja zvanično ukinuta.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 15.12.2019.

18:04

Poslednji putnički voz prošao je kroz Tuzlu danas
Ilustracija: Depositphotos/ Gudella

Na ovaj način prekinuta je tradicija duga 133 godine, a železničke stanice tuzlanske regije ostale su puste.

Svakodnevno na Železničku stanicu u Tuzli dolazila su tri para međuentitetskih lokalnih putničkih vozova Željeznica Republike Srpske koji su saobraćali na relaciji Petrovo-Tuzla-Petrovo.

Međutim, kako su za Klix.ba kazali iz Železnica Republike Srpske, ova linija od 15. decembra zvanično je ukinuta zbog nedostatka voznih sredstava. Svi putnici koji su iz Tuzle putovali prema Doboju vozom više neće moći ići najmanje do 12. decembra iduće godine do kada važi novi red vožnje Železnica Republike Srpske.

Osim nedostatka voznih sredstava razlog za ukidanje ove linije je i zanemariv broj putnika s područja Federacije BiH, a koji se u prosjeku kretao njih 12 po vozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: