Sastanak Kurtija i Mustafe - opet bez dogovora o koaliciji

Sastanak lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Demokratskog saveza Kosova, četvrti po redu, završen je večeras bez dogovora o vladajućoj koaliciji.

Izvor: Beta

Subota, 14.12.2019.

20:02

Sastanak Kurtija i Mustafe - opet bez dogovora o koaliciji
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

To su novinarima potvrdili potpredsednici PS Glauf Konjufca i njegov kolega iz DSK Avdulah Hoti, koji su posle tročasovnog sastanka kratko izjavili da nije postignut dogovor, ne dajući detalje o temama o kojima nema saglasnosti.

Pre sastanka dvojice lidera održane su sednice predsedništava dve stranke.

Poslanica PS Aljbuljena Hadžiu izjavila je posle sastanka da je glavni problem "zacementiranost" DSK u zahtevima za dobijanje mesta predsednika Kosova, kada predsedniku Hašimu Tačiju 2021. istekne mandat.

Sa druge strane portparol DSK Berian Mustafa je rekao da su spremni da se postigne dogovor i da tome treba da prethode razgovori i kompromisi.

Konufca i Hoti nisu rekli kada će pregovori biti nastavljeni.

Predsednik Kosova Hašim Tači zakazao je za 26. decembar ove godine konstitutivnu sednicu sedmog saziva Skupštine Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: