Ko sme da gostuje na RTS-u?

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik odborničke grupe SzS Nikola Jovanović napravio je primedbu zbog gostovanja Tatjane Macure iz SMS-a na RTS-u.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2019.

11:07

Ko sme da gostuje na RTS-u?
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Jovanović je na svom Tviter nalogu napisao da je razgovor narodne poslanice i kopredsednice Stranke moderne Srbije "sprdanje sa idealom i zakonskim dužnostima javnog servisa, sa državom".

Jovanović je uz ove grube reči izneo svoj stav selektivnog isključivanja i uključivanja u program, dok se na samom početku svog tvita pozvao na drugačije manire Macure: "Nemam ništa lično protiv Tajtane Macure, naprotiv - u komunikaciji je odmerena i kulturna".

To je primetila Macura, koja ga je i podsetila na rezultate sa ranijih izbora

"Obratio si mi se arogantno i sa takve visine kao da predstavljaš stranku koja ima 20 odsto, a ne stranku koju je razbio Beli. Druže, ni ja nisam pitala koga vi po Upitniku predstavljate, a ne skidate se odatle (iako niko nema ni 2%), pa preživite nekako i ovih mojih 5 minuta", odgovorila mu je Macura.

Podsetimo, u petak lideri i pristalice SzS i fizički su pokušali da utiču na to ko gostuje na RTS-u.

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza u RTS, iz Takovske, Abardareve i tehnički ulaz, a među okupljenima su lideri SzS Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Nikola Jovanović... Jeremić je, inače, rekao da iz zgrade može da izađe ko hoće, ali da niko ne može da uđe.
Pritnskrin: Youtube/Djoooda93
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić je na protestu isticao da je "razbijena medijska blokada javnog servisa", "zanemarujući" informaciju da je njegova supruga Nataša Jeremić, u istom periodu kada je njegova stranka bila na vlasti, a on bio postavljen za ministra, bila urednik i voditelj dnevnika - na RTS-u. Lideri SzS pred izbore i na druge načine utiču ko će i gde govoriti na televizijskim stanicama, te odgovarati na pitanja od javnog interesa. Kada je nedavno Zoran Lutovac dobio priliku da gostuje na TV O2 u emisiji uživo "Fokus" - odbio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: