EP sumnja da SzS vodi u sukobe: Izbori ili prekidamo dijalog

Pred SzS-om su opcije od Evropskog parlamenta samo još jednom su na stolu: da izađu na izbore, u suprotnom - isključeni su iz dijaloga.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2019.

09:57

EP sumnja da SzS vodi u sukobe: Izbori ili prekidamo dijalog
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Predstavnicima SzS koji nisu učestvovali u poslednjoj rundi dijaloga evroparlamentaraca i opozicije u subotu će biti ponuđeno još jednom da izađu na izbore, a ako odbiju, komunikacija sa Savezom biće prekinuta, piše danas Blic.

Jedan od posrednika u dijalogu poručio je opoziciji da će u subotu poslednji put razgovarati s predstavnicima SzS-a.

"Biće im ponuđeno "uzmi ili ostavi", odnosno da izađu na izbore ili da zaborave na komunikaciju sa EP. Evropa time želi da pošalje jasnu poruku da ne odobravaju opsadu RTS, ni rigidnost Saveza", otkriva izvor lista.

Među zapadnim diplomatama postoji sumnja da će blokada RTS-a i drugi potezi SzS izazvati sukobe koji vode do vanrednog stanja, a koji dalje vode u odlaganje izbora.

"Za takve stvari Zapad ne želi da daje podršku", kaže sagovornik Blica iz diplomatskih krugova.

I nakon runde dijaloga, jedan od posrednika, Knut Flekenštajn, izjavio je da bojkot nije dobar put.

"Nadam se da će se predomisliti oni koji to zagovaraju", poručio je.

Na poslednjoj rundi dijaloga održanoj u petak dogovoreno je da izbori budu održani na dan "koji predstavlja najdalji mogući rok koji Ustav i zakoni dozvoljavaju", a to je 3. maj.

Do radikalnih promena doć će u REM-u, a prvi put izbore će kontrolisati i Nadzorni odbor Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: