Zbog sukoba na granici reagovala Ambasada u Kijevu; zašto su pretučene srpske kamiondžije?

Ambasada Srbije u Kijevu upoznata je sa slučajem na graničnom prelazu Đakovo između Ukrajine i Rumunije, gde su se sukobili srpski i ukrajinski prevoznici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.12.2019.

17:20

Zbog sukoba na granici reagovala Ambasada u Kijevu; zašto su pretučene srpske kamiondžije?
Ilustracija: Depositphotos/ nomadsoul1

Kako se navodi, do sukoba je došlo zbog neadekvatnog tretmana srpskih prevoznika od ukrajinskih carinskih organa.

Ambasada preduzima mere iz svoje nadležnosti kako bi srpskim državljanima obezbedila zaštitu i pomoć, navedeno je u Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasada je, kako se navodi, u stalnom kontaktu s Ministarstvom spoljnih poslova Ukrajine, kao i s lokalnim policijskim organima i preduzima mere iz delokruga svoje nadležnosti kako bi pružila konzularnu zaštitu i pomoć državljanima Srbije.

Šestorica srpskih kamiondžija su noćas oko jedan sat posle ponoći pretučena na graničnom prelazu Đakovo - Halmeu, a prema pisanju medija, njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, koji su dok su ih tukli uzvikivali: "Ovo je Ukrajina".

Ambasada Srbije u Rumuniji ranije je saopštila da nije zvanično obaveštena o tome, a Tanjugu je u Ambasadi rečeno da se incident dogodio na ukrajinskoj strani granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: