Ugašen požar: Goreo "Admiral Kuznjecov" - jedini ruski nosač aviona, 10 povređenih VIDEO

Ruski nosač aviona "Admiral Kuznjecov" zapalio se za vreme popravke na doku u Murmansku i pri tome je povređeno 10 osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

09:37

Ugašen požar: Goreo
Leon Neal/Staff/Getty images/Ilustracija

Severna flota Rusije ranije je saopštila da su dva člana službe zadobila povrede pre nego što je požar ugašen, preneo je AP.

Odeljenje ruskog Ministarstva za vanredne situacije u Murmansku, na severu zemlje, gde je brod usidren od aprila 2018. radi remonta, odbilo je da saopšti broj povređenih u telefonskom razgovoru s Asošiejted presom.

"Prema prvim podacima, vatra je zahvatila prvu jedinicu za napajanje. S gornje palube se vidi gusti oblak crnog dima", rekao je izvor, prenosi Tas. Vatrogasci su uglasili požar koji je izbio najpre u jedinici za napajanje, a potom se proširio, prenosi Rojters.

Ranije je navedeno da je teško doći do mesta na kojem je požar zbog gustog dima nastalog sagorevanjem kablova.

Nosač avione "Admiral Kuznjecov" je jedini ruski nosač aviona, dugačak je 120 metara, a korišćen je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu, počeo je prošle godine.

Izgrađen je i porinut za mornaricu Sovjetskog Saveza i trebalo je da bude prvi nosač aviona svoje klase. Povređeno 10 osoba, od kojih je sedam i dalje na intenzivnoj nezi, javile su ruske agencije, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Zvaničnici Severne flote Vojske Rusije izjavili su ranije danas da su dve osobe povređene u požaru na brodu "Admiral Kuznjecov" pre nego što je obuzdan.

Odeljenje ruskog Ministarstva za vanredne situacije u Murmansku, na severu zemlje, gde je brod usidren od aprila 2018. radi remonta, odbilo je da saopšti broj povređenih u telefonskom razgovoru s Asošiejted presom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: