Nemačke diplomate proglašene za persone non grata: Napustite zemlju

Dvojica saradnika nemačke ambasade u Moskvi proglašena su personama non grata i moraće da napuste Rusku Federaciju u narednih sedam dana, javlha Raša tudej.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

09:20

Nemačke diplomate proglašene za persone non grata: Napustite zemlju
Moskva/Mark Kolbe/Getty images/Ilustracija

Kako je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova takva odluka je donesena na osnovu reciprociteta, to jest nakon sličnog poteza zvaničnog Berlina, a sve zbog slučaja ubistva u Berlinu.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas na razgovor nemačkog ambasadora u Moskvi Gezu Andreasa fon Gejra i saopštilo mu da je dvoje saradnika nemačke ambasade nepoželjno.

Nemačke diplomate imaju sedam dana da napuste Rusiju. Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je početkom decembra da je proterano dvoje ruskih diplomata, navodeći da ruske vlasti nisu dovoljno sarađivale u istrazi u ubistvu Gruzijca u Berlinu u avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: