Diplomatskom koru nije bilo smešno. Đilasu jeste. Odgovorila mu ambasada FOTO/VIDEO

U saradnji sa švedskom ambasadom, na fasadi skupštine grada osvanula projekcija zbog praznika Svete Lucije. Đilasu se to nije dopalo pa je reagovala ambasada.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 12.12.2019.

08:50

Diplomatskom koru nije bilo smešno. Đilasu jeste. Odgovorila mu ambasada FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / bb

Radi se o proslavi švedskog praznika Svete Lucije, u okviru koje je, u saradnji sa skupštinom grada Beograda, na fasadi tog zdanja prikazana projekcija koja se sastojala od niza grafičkih prikaza. Fotografiju jednog od tih prikaza na svom Tviter nalogu objavio je jedan od lidera SzS Dragan Đilas.

"Ljudi ovo nije nikakva kreativna šala. Ovo je stvarno", napisao je Đilas.

Međutim, ubrzo mu je stigao odgovor iz švedske ambasade u Beogradu. "Poštovani, žao nam je što vam se nije dopala naša projekcija prilikom proslave Svete Lucije (u saradnji sa gradom Beogradom), bilo je raznih grafičkih prikaza zimskih tema i neke varijante su verovatno bile lepše od drugih. Pozdrav, Ambasada" Oglasio se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji se izvinio ambasadoru Kraljevine Švedske Janu Lundinu zbog negativnih komentara dela opozicije

"Koristim priliku da se u ime grada i građana izvinim amabasadoru Lundinu i Kraljevini Švedskoj", rekao je Vesić.

Švedski praznik Svete Lucije obeležen je juče projekcijom na fasadi Starog dvora, a tom događaju prisustvovali su gradonačelnik Beograda, švedski ambasador, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora među kojima su bili ambasadori Francuske i Danske, kao i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić je na svom Instagram profilu objavio video-snimak celokupne projekcije i osudio je negativne komentare.

"Ne razumem kako bilo kome može da smeta sinoćna projekcija na zgradi Starog dvora povodom obeležavanja švedskog praznika Sveta Lucija. Ambasador Lundin je bio odličan domaćin i uživao sam u upoznavanju sa švedskom kulturom, tradicijom i pesmama. Zadovoljstvo mi je da je upravo Stari dvor bio simbol srpskog i švedskog prijateljstva, kao i što su u prazničnom raspoloženju mogli da uživaju i Beograđani koji su prolazili tuda. Lično sam preporučio ambasadoru upravo ovaj prostor, poručivši da je srpska prestonica otvorena za druge kulture", rekao je Radojičić.

Kako prenosi Beoinfo, on je na Instagramu napisao da mu je žao što "ima onih koji ne prepoznaju lepotu tradicije i prijateljstva, već samo traže priliku za optužbe gradske vlasti".
View this post on Instagram

Ne razumem kako bilo kome može da smeta sinoæna projekcija na zgradi Starog dvora, povodom obeležavanja švedskog praznika Sveta Lucija. Ambasador Lundin je bio odlièan domaæin i uživao sam u upoznavanju sa švedskom kulturom, tradicijom i pesmama. Zadovoljstvo mi je da je upravo Stari dvor bio simbol srpskog i švedskog prijateljstva, kao i što su u prazniènom raspoloženju i mogli da uživaju i Beogradjani koji su prolazili tuda. Lièno sam preporuèio ambasadoru upravo ovaj prostor, poruèivši da je srpska prestonica otvorena za druge kulture. Žao mi je što ima onih koji ne prepoznaju lepotu tradicije i prijateljstva, veæ samo traže priliku za optužbe gradske vlasti. #drgradonacelnik

A post shared by prof. dr Zoran Radojièiæ (@dr_gradonacelnik) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: