Vazdušne snage: Locirali smo nešto FOTO

Vazdušne snage Čilea saopštile da su locirale ostatke nečega za šta veruju da su od vojnog transportnog aviona, koji se srušio ove nedelje.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

08:41

Vazdušne snage: Locirali smo nešto FOTO

U čilenskom vojnom transportnom avionu bilo je 38 osoba a letelica je najpre nestala s radara. Nakon što se više sati nije pojavila na radaru zaključak je bio da se srušila jer bi u svakom slučaju avion ostao bez goriva.

Avion je pa u udaljenom delu iznad hladnog mora izmedju Južne Amerike i Antarktika.

Delovi su pronađeni 30 kilometara južno od mesta na kome je avion poslednji put imao kontakt sa kontrolom leta, saopštile su vazdušne snage i dodale da su delovi odneti na analizu kako bi se utvrdilo da li pripadaju avionu Herkules C-130, prenosi Rojters.

Brazilsko Ministarstvo odbrane takođe je izdalo saopštenje u kome je istaklo da je jedan od njegovih brodova pronašao lične stvari i ostatke koji se podudaraju sa avionom i to na 500 kilometara od grada Ušuai u Patagoniji.

Avion, koji je leteo ka bazi na Antarktiku, nestao je u ponedeljak uveče nedugo nakon poletanja, a čileanske vazdušne snage zaključile su da se najverovatnije srušio.
"Nastavićemo potragu i nadamo se boljim rezultatima", izjavio je general vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira.

Za sada se ne zna šta je moglo da uzrokuje pad letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: