Masovno trovanje u vrtiću ili virus: Deca stizala u Hitnu do ujutru, na svakih deset minuta VIDEO

Hitna služba u Trsteniku primila je sinoć oko 30 dece i sedmoro odraslih, koji su povraćali i imali dijareju, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2019.

12:51

Masovno trovanje u vrtiću ili virus: Deca stizala u Hitnu do ujutru, na svakih deset minuta VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/vilevi

Zdravstvene službe ispituju šta je do toga dovelo, tako da za sada nije poznato da li se radi o masovnom trovanju ili je u pitanju virus.

Iz trsteničke Hitne službe kažu da je od juče od 18 sati do jutra oko 30 dece i sedmoro odraslih potražilo pomoć, a simptomi koje su ispoljavali bili su povraćanje i dijareja. "Od 19 do 3 ujutru dolazila su deca na svakih pet do 10 minuta", kazali su za "Blic" iz Hitne pomoći.

Jovanka Dumanović, sekretarka vrtića "Biseri" u Trsteniku, gde se ovo dogodilo, rekla je za "Blic" da "sumnjaju na virus", i da, dok nadležni ne dokažu drugačije, ideju o trovanju odbacuje.

"U tri zgrade u gradu imamo oko 400 dece, a u jednoj od njih je 18 dece povraćalo i imalo dijareju. Neke koleginice su imale mučninu. Saznaćemo i kakvo je stanje u drugim zgradama", podaci su kojima raspolaže Dumanovićeva.

Ona je dodala i da su deca ispoljavala simptome virusa, da je i sama jela sva tri obroka u vrtiću, i da nije imala tegobe, te za sada odbacuje navode o trovanju. Ipak, preduzete su i dodatne mere higijene i dezinfekcije u vrtiću.

"Pedijatri Doma zdravlja i Hitne službe smatraju da je virus. Danas će doći iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac, pa će se zvanično znati", kaže direktorka.

"Blicu" je u Zavodu rečeno da su njihovi ljudi upravo na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: