"Nećemo dozvoliti progon Srba"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Srbija neće dozvoliti da "antisrpska histerija" na Кosovu i Metohiji preraste u progon nevinih ljudi.

Izvor: Beta

Utorak, 10.12.2019.

19:30

Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65

Kako kaže, neće dozvoliti organizovanu kampanju zastrašivanja i da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba.

"Izjava Bedžeta Pacolija o nekakvim hiljadama stranica dokumentacije o zločinima Srba na Кosovu i Metohiji ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke UČК od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna, i jasno je da reč o novom pokušaju da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i istovremeno aboliraju pravi zločinci", rekao je Đurić, u pisanoj izjavi, prenela je Kancelarije na čijem je čelu. Kako je naveo, ovo "Pacoli radi u koordinaciji sa Кadrijem Veseljijem, kojeg je danas saslušao u Hagu Specijalni sud za zločine UČК".

"Pohrliće ovih dana sve bivše vođe UČК da se slikaju u Račku, kao što je to danas uradio Hašim Tači, kako bi porasli u očima albanske javnosti, ali to ih neće spasiti od odgovornosti za sva zla koja su počinili", poručio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: