Vučić: Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg nobelovca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio je večeras čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.12.2019.

19:17

Vučić: Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg nobelovca
Tanjug/ Predsedništvo Srbije

"Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jeste nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca", naveo je Vučić u čestitki Handkeu.

"Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca", istakao je predsednik Srbije.

"Nadam se, dragi prijatelju, Vašoj skoroj poseti Srbiji", navodi se u čestitki predsednika Vučića austrijskom piscu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: