Borel umesto govora poslao pisma

Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borel pozvao je zemlje članice Unije da poboljšaju međusobno jedinstvo i razvijaju partnerske odnose.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

12:07

Borel umesto govora poslao pisma
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Borel je, dolazeći na sastanak Saveta ministra spoljnih poslova, prvi sastanak Saveta EU kome predsedava, izjavio da je, umesto da drži duge govore, napisao pismo šefovima diplomatija i ministrima odbrana zemlja članica EU.

"Objasnio sam glavne ciljeve i metodologiju rada kako bi smo poboljšali jedinstvo i razvili partnerstvo, jer sami ne možemo da rešavamo mnoge probleme, od klimatskih promena do migracija", kaže Borel.

Žosep Borel je na mesto šefa diplomatije EU stupio 1. decembra, kada je od Federike Mogerini preuzeo i predsedavanje Savetom EU.

Šefovi diplomatije EU na prvom sastanku pod predsedavanjem Žosepa Borela razgovaraju o situaciji u Libiji i Boliviji, nuklearnom sporazumu sa Iranom, odnosima EU i Afrike i ljudskim pravima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: