Turska: Hvala Rusiji

Rusija nastoji da se smanji broj napada kurdskih snaga u bezbednosnoj zoni na severu Sirije, saopštio je danas turski ministar obrane Hulusi Akar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

11:51

Turska: Hvala Rusiji
efks/Depositphotos.com/Ilistracija

"Uprkos svim nastojanjima, ozbiljni napadi se nastavljaju. Ostajemo u kontaktu sa ruskim ministarstvom odbrane oko toga. Ipak, zahvaljujući ruskim naporima, taj broj je manji", rekao je turski ministar odbrane.

On je dodao da je Moskva primetila povlačenje kurdskih jedinica iz zone bezbednosti u skladu s memorandumom koji su potpisale Ankara i Moskva.

"Čak 34.000 boraca trebalo je da se povuče. Međutim, uprkos svim naporima, nisu svi napustili zonu. Trenutno kontrolišemo područje u širini od 145 kilometara i dubini oko 30 kilometara. Pored toga, zajedno s Rusima patroliramo na pograničnom podrucju", rekao je Akar, a prenosi Tas.

Rusko ministarstvo odbrane navodi da je potpisivanjem memoranduma "otvoren put razdvajanju snaga", ali i dopremanju medicinske i humanitarne pomoći na sever Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: