Bosanska bitka za deponiju VIDEO

Snage MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su uz primenu sile rano jutros deblokirale deponiju Uborak pored Mostara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.12.2019.

08:57

Bosanska bitka za deponiju VIDEO
Foto: likstudio/Depositphotos/Ilustracija

Kako se navodi, deponiji je prošle sedmice istekla dozvola, a građani okolnih naselja je drže blokiranom od srede.

Nekoliko stotina građana okupilo se rano jutros na ulazu u deponiju Uborak, kao podrška onima koji su tu neprekidno već danima i ispred kapije su formirali živi štit, prenosi Klix.

"Ne može niko samovoljno donositi odluke, ovo je Bosna i Hercegovina. Ovi ljudi nisu kriminalci", uzvikivali su građani.

Kako prenosi Klix, ima povređenih, a intervenisala je i Hitna pomoć. Omer Hujdur, jedan od lidera Inicijative "Jer me se tiče", ranije je kazao da jednom policijskom deblokadom ovaj problem neće biti rešen.

"Uslovi za život su nam ugroženi u svakom smislu i nemamo šta izgubiti. Ako nas policija ukloni, mi se vraćamo za pola sata, ali ko štiti kriminalne radnje ovih na vlasti koji koriste nelegalnu deponiju, on se poistovećuje s njima", rekao kazao Omer Hujdur.

Deponija Uborak desetak godina je problem na koji upozoravaju meštani Vrapčića, Livča i drugih severnih mostarskih predgrađa, a stanje je posebno eskaliralo poslednje godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: