Zakon o istopolnim brakovima na kraju nije u skupštini; Vlada: Prebukirani smo

Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola trebalo je da se nađe na sednici crnogorske Vlade, međutim, izvršna vlast se nije izjasnila o njemu.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.12.2019.

07:55

Zakon o istopolnim brakovima na kraju nije u skupštini; Vlada: Prebukirani smo
Ilustracija: Depositphotos/marcbruxelle

Razlog, bar zvanično je, "prebukiranost". To je za podgoričku "Pobjedu" izjavila generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava Blanka Radošević-Marović, precizirajući da je zakon prolongiran zbog prioritetnih obaveza i zadataka Vlade.

"Nije ništa sporno. Očekuje se da predloženi zakon Vlada verifikuje narednog četvrtka, a da u petak bude u Skupštini. Nadamo se da neće biti daljih odlaganja", rekla je ona.

Predloženi zakon koji omoghućava istoplonim parovima da sklapaju partnerstva pred matičarem, prvi put je povučen sa sednice vlade krajem septembra, jer su hteli da se izadje u susret pojedinim NVO da primena zakona počne pola godine nakon usvajanja, ali je to ipak odloženo kako bi se zakon uskladio sa pojedinim podzakonskim aktima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: