Amerikanci opet nisu izdali vize Rusima: Rat vizama se nastavlja

Američke vlasti nisu izdale vize delegaciji Saveznog trezora Rusije i diplomati Olegu Maljginovu, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 04.12.2019.

09:39

Amerikanci opet nisu izdali vize Rusima: Rat vizama se nastavlja
Deposit photos/Aquir014b

U saopštenju se precizira da je delegacija Trezora trebalo da stigne u američku prestonicu 3. decembra kako bi učestvovala na Konferenciji Međunarodnog instituta za regulisanje revizorske profesije.

"Stejt department takođe je sprečio posetu direktora Odeljenja za rad sa sunarodnicima u inostranstvu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Olega Maljginova Omladinskom forumu u Njujorku, koji je održan od 28. do 29. novembra 2019. godine", dodala je ambasada.

Diplomate su optužile američke vlasti da kontinuirano ograničavaju ulazak ruskih zvaničnika i ometaju "najvažnije pregovaračke formate".

"Na sajtu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi i dalje stoji obaveštenje kojim se krivica za pokretanje ’viznog rata‘ prebacuje na Rusiju. Nije bilo nikakvog razloga za takve lažne napade na nas. Amerikanci su ponovo, po ko zna koji put, sve preokrenuli naglavačke", naglašava diplomatska misija, aprenosi Sputnjik.

Podsetimo, pre ovog slučaja SAD nisu izdale vize svim članovima ruske delegacije koji su trebali da prisustvuju velikom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: