Uzjahao belog konja - opet, popeo se na belu planinu - opet

Severnokorejski lider Kim Džong Un po drugi put, za manje od dva meseca, uzjahao je belog konja i popeo se na svetu planinu Paektu

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

08:28

Uzjahao belog konja - opet, popeo se na belu planinu - opet
Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Na fotografijama koje je objavila KCNA vidi se Kim kako jaše belog konja do snegom prekrivene planine, zajedno sa suprugom i drugim zvaničnicima, koji su takođe bili na belim konjima.

U pitanju je planina s najvišim vrhom na Korejskom poluostrvu na koju se Kim ranije peo pre donošenja velikih odluka, podseća AP.

U tom kontekstu, ukazuje da poslednje putovanje dolazi u vreme kada se približava istek roka od godinu dana koji je Kim odredio Vašingtonu da izađe s novim predlozima za spas nuklearne diplomatije.

Kim je i u oktobru otišao na planinu jašući konja.

KCNA prenosi da će severnokorejska vladajuća partija održati sastanak centralnog komiteta kasnijeo vog meseca kako bi razgovarali o neodređenim "ključnim pitanjima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: