"Tužilac prepričao optužnicu, ne znamo koji su dokazi" VIDEO

Advokat Nebojša Vlajić kaže da još nisu poznati dokazi na kojima tužilac zasniva optužnicu kojom se tereti šestoro Srba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.12.2019.

10:52

Foto: EPA/EFE Andrej Cukic

Vlajić je za RTS rekao da ne samo porodica, već i javnost s pravom očekuju da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića.

Prema njegovim rečima, javnost s pravom očekuje da se sazna ko je naredio i izvršio ubistvo Ivanovića.

-"Iz ovog juče objavljenog možemo samo da nagadjamo. Mi nismo videli optužnicu, već samo ono što je objavljeno na sajtu" - prepričano šta tužilac tvrdi i stavlja na teret", naveo je Vlajić.

Naveo je da tužilac kaže da je više od 100 svedoka saslušao, neke i više puta, a ne znamo šta su rekli i na kojim dokazima zasniva optužnicu.

Objasnio je da je javni tužilac dužan da u kratkom roku preda dokaze kojima raspolaže, nakon čega će branioci moći da se oglase.

"Dalji postupak je da se optužnice uruče, da se dostave dokazi kojima tužilac raspolaže i da se nakon toga zakaže pripremno ročište", kaže Vlajić. Nakon toga, dodaje, teku rokovi od 40 dana za prigovore na optužnicu, predlaganje dokaza od strane odbrane i za prigovore potiv dokaza tužioca, jer je, kaže, moguće da neki nisu zakonito pribavljeni.

Kako je rekao, 40 dana od prigovora zakazuje se suđenje. Naveo je da će vreme pokazati da li na Kosovu ima dovoljno pravednih sudija koji će nepristrasno razmotriti slučaj ubistva Ivanovića.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šestoro Srba za ubistvo Olivera Ivanovića.

Oni se terete za više krivičnih dela - za "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", za "zloupotrebu službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulaciju dokazima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: