"Dogovor mora da prihvati narod, a ne samo političari"

Ambasador SAD u Prištini izjavio da konačni dogovor između Beograda i Prištine treba da bude prihvaćen od naroda, a ne samo od nekolicine političara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.12.2019.

07:38

Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Filip Kosnet je za "Koha Ditore", u intervjuu, govorio o zadacima koji čekaju sledeću vladu u Prištini, ali i o tome zašto smatra nerealnim da govori o vladi bez priznavanja političke stvarnosti, odnosno Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, prenosi Kosovo onlajn.

Kosnet je govorio i o tome zašto “zlonamernim” naziva glasine o tome da se SAD zalažu za veliku promenu granica.

Pored dijaloga, Kosnet je govorio i o merama koje je najavila nova vlada u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i o zahtevima da se izvrši revizija mandata Specijalnog suda za zločine bivše OVK, javlja "Koha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: