Kurti: Nastavljamo razgovore, očekujemo sporazum

Lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će nastaviti razgovore s Demokratskim savezom Kosova (DSK).

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

14:32

Kurti: Nastavljamo razgovore, očekujemo sporazum
EPA-EFE/Georgi Licovski

Razgovor će se, prema najavama, voditi o konkretnim kadrovskim rešenjima. Kurti je najavio i da očekuje da će biti postignut sporazum.

"Danas ćemo nastaviti razgovore o formiranju vlade u kojoj ću ja biti premijer Kosova i koje će imati 12 ministarstava. Razgovore ću imati sa predsednikom DSK profesorom Isa Mustafom", rekao je Kurti dok je ulazio na sastanak s predsednikom DSK.

On je rekao da je do sada usaglašeno 100 odsto vladinog programa, što je bio, kako je istakao, najteži deo i dodao da veruje da će se danas dogovoriti i oko podela odgovornosti u izvršnoj vlasti, odnosno 12 ministarstava.

"Razgovori će početi sada i nastaviće se tokom dana i kada budemo imali konkretne rezultate mi ćemo vas informisati", kazao je Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: