Novi raskol u DS: Neslaganja po svim pitanjima, otišli istaknuti članovi

Nekoliko istaknutih članova DS, među kojima je i članica Predsedništva, napustilo je tu stranku piše beogradski list "Blic".

Izvor: Tanjug

Petak, 29.11.2019.

08:29

Novi raskol u DS: Neslaganja po svim pitanjima, otišli istaknuti članovi

Reč je o članici Predsedništva Demokratske stranke i internacionalnoj sekretarki demokrata Jovani Majstorović. Osim nje, stranku su prema tvrdnjama tog lista, napustili i doskorašnji predsednik omladine DS i član Predsedništva Velibor Pavlović i još nekoliko članova.

Prema navodima lista, mesecima unazad demokrate ne mogu da se dogovore da li su za formiranje velike DS ili su odustali od te ideje i posvećeni su isključivo funkcionisanju kroz Savez za Srbiju.

Iako je do formalno pravnog ujedinjenja došlo u nekoliko beogradskih opština - na Vračaru, Novom Beogradu, Zvezdari, Paliluli, jasno je da nije svim organizacijama koje bi trebalo da budu deo velike DS podjednako stalo do realizacije.

Poslanici i istaknuti članovi DS poslali su nedavno inicijativu za formalno pravno ujedinjenje DS koje bi trebalo da potpišu članovi GO koji su za taj predlog, međutim, prenosi "Blic", u Viber grupu "GO DS" u četvrtak je stigla poruka u kojoj se navodi da inicijativa nije zvanična inicicjativa DS već inicijativa pojedinaca i da proces ujedinjenja rukovode ovlašćeni organi stranke.

Demokrate su bile podeljene i oko toga da li treba učestvovati u razgovorima sa misijom Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister, a koja bi trebalo da služi kao spona između vlasti i opozicije u dogovaranju fer izbornih uslova.

Demokratska stranka je u poslednjih godinu dana raspustila 60 opštinskih odbora, od čega 11 na Kosovu, a u sedam ili osam povereništava postavljeni su ljudi iz Paraćina, što je slučaj u Trsteniku, Varvarinu, Čićevcu, Smederevskoj Palanci, Svilajncu, Kučevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: