Turska: Nalog za hapšenje 168 osoba povezanih sa Gulenom

Turske vlasti naredile su hapšenje 168 osoba za koje se sumnja da su povezani sa Fetulahom Gulenom koja se sumnjiči za organizovanje državnog puča 2016. godine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.11.2019.

10:03

Turska: Nalog za hapšenje 168 osoba povezanih sa Gulenom
EPA/ ERDEM SAHIN

Kako je saopštila kancelarija istanbulskog tužioca, naređeno je hapšenje dva civila i 52 vojna službenika, uključujući dva penzionisana pukovnika, jednog aktivnog potpukovnika i dva bivša majora koji su ranije izbačeni iz vojske.

Kako se navodi, više od polovine osumnjičenih je već uhapšeno u toku jutra, a policija je saopštila da je uhapsila osobe osumnjičene da su koristile šiftovanu aplikaciju za razmenu poruka, koju koristi i Gulenova mreža.

U poslednje tri godine uhapšeno je 77.000 osoba, a oko 150.000 javnih službenika, vojnih službenika i drugih je otpušteno ili suspendovano sa posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: