"Nisam očekivala da ću ovoliko dugo biti na vlasti"

Nemačka kancelarka Angela Merkel proslavlja 14 godina od sticanja titule nemačke kancelarke. Tim povodom je rekla da nije ni zamišljala da će toliko trajati.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2019.

15:52

Tanjug/AP Photo/Markus Særeibe

Izlazeći na pozornicu tačno 14 godina nakon što je postala nemačka kancelarka, Angela Merkel je rekla pristalicama svoje stranke u Lajpcigu da nikada nije zamišljala da će biti toliko dugo na vlasti, ali da posao nije završen.

Merkelova je podsetila, na konvenciji svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU), da od 2005. godine nezaposlenost beleži najniži nivo i da se Nemačka izborila sa svetskom finansijskom krizom, preneo je AP.

Ali, kako je navela, partija treba da gleda u budućnost, u nove izazove poput digitalne transformacije i borbe protiv klimatskih promena, istovremeno prevladavajući nove pritiske poput ruske agresije i trgovinskih sporova sa SAD.

"Moramo da pronađemo rešenja za svet sutrašnjice i obezbedimo da CDU bude stranka snažnog centra Nemačke", istakla je Merkelova.

Ona je dodala da, kao kancelarka, želi da nastavi rad na tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: