Vučić odgovara na pitanja TV Prve: Sve o špijunskoj aferi i izvozu oružja u Ukrajinu

Odmah posle sastanka s predsednikom Severne Makedonije za vesti Prve televizije koje se emituju u okviru "150 minuta" uživo će govoriti predsednik Srbije.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

10:10

Vučić odgovara na pitanja TV Prve: Sve o špijunskoj aferi i izvozu oružja u Ukrajinu
Tanjug, Zoran Žestiæ

Predsednika Srbije novinar TV Prve pitaće o aktuelnoj špijunskoj aferi, izvozu našeg oružja u Ukrajinu, predstojećem sastanku s Vladimirom Putinom, malom Šengenu, ali i o drugim važnim temama.

Vučić je sinoć. posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, najavio akcoije protiv obaveštajnih službi čije delovanje protiv Srbije je dokazano.

Podsetimo, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je u četvrtak nakon što je otkrivena "špijunska afera" u kojoj su glavni akteri ruski obaveštajac i jedan visokopozicionirani službenik Srbije.

Snimci koji su pušteni u javnost nisu delo srpskih obaveštajnih službi. Ipak, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vojno bezbednosna agencija bila je u potpunosti upoznata sa slučajem.

Predsednik je potvrdio da je na snimku ruski obaveštajac Georgij Kleban i potpukovnik Vojske Srbije označen kao Z.K.

Snimak iz Zemuna od prošle godine nije jedini snimak na kome je potpukovnik akter. Pritisci na Srbiju su, kaže Vučić, intenzivirani sa svih strana i zbog jačanja domaće namenske industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: