Na trajektu između Francuske i Irske pronađeno 16 migranata u zapečaćenoj prikolici

Posada putničkog trajekta na putu iz Francuske za Irsku otkrila je 16 migranata bliskoistočnog porekla sakrivenih u zapečaćenoj prikolici.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2019.

07:39

Na trajektu između Francuske i Irske pronađeno 16 migranata u zapečaćenoj prikolici

Kako je saopštila irska policija, svi su u dobrom zdravstvenom stanju

"Migranti su pronađeni tokom rutinskog pregleda trajekta dok je putovao iz francuske luke Šerbur ka Roslaru u jugoistočnoj Irskoj", rekla je portparol švedske kompanje koja upravlja brodom, Stena Lind.

Policija navodi da veruje da su svi migranti pronađeni na trajektu odrasli muškarci, ali se još čeka potvrda starosti jedne osobe koja bi mogla da bude maloletna, preneo je sinoć Rojters.

"Osoblje trajekta, uz pomoć vozača kamiona, otvorilo je prikolicu, a migranti su odvedeni u prvatni salon, gde im je pružena medicinska pomoć", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su imigracione vlasti počele da procesuiraju muškarce u skladu sa zakonom o imigraciji nakon što je trajekt stigao u Irsku. Policja pregleda kamion koji je u posedu lokalne irske kompanije.

"Vlasnik i vozač, muškarac u 50-tim godinama, koji je stanovnik Irske više od 25 godine, u potpunosti saradjuju sa policijom", kaže se u saopštenju.

Holandske vlasti su u utorak pronašle 25 migranata u teretnom delu trajekta na putu za Veliku Britaniju, nedugo nakon što je napustio Holandiju.

Tela 39 migranata iz Vijetnama pronadjena su 23. oktobra u kamionu-hladnjaci ublizini Londona, a zbog njihove smrti u Velikoj Britaniji je optuženo dvoje ljudi, a u Vijetnamu osmoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: