Bivši šef diplomatije Maldiva dobio dva miliona dolara za priznanje Kosova?

Bivši šef diplomatije Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2019.

20:42

Bivši šef diplomatije Maldiva dobio dva miliona dolara za priznanje Kosova?
Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

Kako navodi list, mediji na Maldivima preneli su da je poslanik Mohamet Našed podneo zahtev parlamentu da sprovede istragu i utvrdi činjenice o ovom slučaju.

U zahtevu se, dodaje Zeri, traži i da se odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova preispita, kao i to da li je taj postupak u skladu s međunarodnim standardima, prenosi Kosovo onlajn.

U predlogu podnetom parlamentu, navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo.

Maldivi su priznali nezavisnost Kosova u februaru 2009. godine, skoro godinu nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: