Kolinda dala povlašćenu penziju biskupu koji tvrdi da se od fetusa prave parfemi

Kolinda Grabar Kitarović je tokom svog mandata dala povlašćene penzije dvojici sveštenika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

17:55

Kolinda dala povlašćenu penziju biskupu koji tvrdi da se od fetusa prave parfemi
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Jedan od njih je vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac, koji je svojevremeno izjavio da se od abortirane dece prave najskuplji parfemi.

Takođe, povlašćenu penziju Grabar Kitarovićeva je dala i monsinjoru Jakovu Mamiću, generalnom vikaru Vojnog ordinarijata, prenela je zagrebačka televizija N1.

Iznos njihovih penzija, navodi se, nije poznat.

Jezerinac je, inače, verovatno najpoznatiji u hrvatskoj javnosti i šire po svojoj senzacionalnoj izjavi o abortusima i najskupljim parfemima.

"Danas svakodnevno ubijaju decu po bolnicama, pozivajući se na ženina prava, kao da dete nema ta ista prava. I znate šta se radi od mesa te dece? Ako niste znali - najskuplji parfemi", rekao je ranije Jezerinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: