Vučić, po izlasku iz bolnice, na radnom mestu, "zbog zdravlja mesec dana bez letova avionom"

Predsednik Aleksandar Vučić bio je na radnom mestu, praktično odmah po izlasku iz VMA, gde je u petak primljen zbog ozbiljnog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2019.

15:55

Vučić, po izlasku iz bolnice, na radnom mestu,
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako prenose beogradski mediji, predsednik je iz predostrožnosti i po savetu lekara danas radio skraćeno, a morao je i da uzima terapiju koja mu je prepisana zbog kardioloških problema.

Već sutra, Vučić će se sastati s predstavnicima kompanije "Azvirt", u podne u zgradi Generalnog sekretarijata.

Nakon sastanka biće potpisan komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica.

Ipak, Vučić narednih mesec dana neće leteti avionom zbog zdravstvenih problema koje je imao prethodnih dana, javlja "Blic".

Kako navodi list pozivajući se na izvor iz predsednikovog okruženja, Vučić je već otkazao posetu Iranu koja je bila planirana za 22. novembar, a potom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Predsednik Vučić imao je dobru volju, planirao je da uprkos svemu što mu se krajem prethodne nedelje dogodilo otputuje u Teheran, ali je, ipak, po savetu lekara morao da odustane", navodi izvor Blica.

Lekari sa Vojnomedicinske akademije bili su izričiti - let avionom mogao bi da izazove pogoršanje zdravstvenog stanja i sve dok se ono ne stabilizuje, Vučić će morati da izbegava ovaj vid prevoza.

"Prepisana mu je terapija koje mora da se pridržava, a u narednim nedeljama morao bi sve svoje aktivnosti makar da prepolovi. Sve posete koje su već zakazane i koje će silom prilike biti pomerene, samo će biti odložene za neki drugi datum", navodi izvor list.

Mediji prenose da su tokom vikenda predsedniku Srbije želje za brz oporavak uputili brojni svetski zvaničnici poput Emanuela Makrona, Angele Merkel, Redžepa Tajipa Erdogana, Matea Salvinija, Jensa Stoltenberga, Viktora Orbana, Zorana Zaeva, Edija Rame, Marijana Šareca, Boruta Pahora...

Vučić je u petak zbog kardio-vaskularnih problema primljen na VMA, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno i jutros je napustio bolnicu.

Sam je, tokom vikenda, na društvenim mrežama zahvalio svima koji su mu poželeli brz oporavak, kao i lekarima i medicinskom osoblju VMA, te poručio da će od ponedeljka biti "u punom radnom pogonu".

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je u nedelju da predsednik Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA.

Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik Srbije životno ugrožen, rekao je ministar Lončar.

O Vučićevom zdravstvenom stanju govorila je i njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević, koja je u nedelju uveče rekla da je predsednik proveo dva dana "na aparatima" na VMA.

Vučić je, prenela je, bio toliko loše da je ovaj put sam tražio lekarski pregled, a on je, kaže Vasiljevićeva, čovek koji ne priznaje nikakve simptome bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: