Carinici otkrili 56 kilograma marihuane u podu autobusa - najzaslužniji pas Neron

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, zaplenili su na Graničnom prelazu Horgoš više od 56 kilograma marihuane.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 17.11.2019.

11:46

Carinici otkrili 56 kilograma marihuane u podu autobusa - najzaslužniji pas Neron
Ilustracija: Depositphotos/ deeblue

Uhapšene su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopštio MUP, policija je pregledom autobusa, koji saobraća na relaciji Prizren-Hamburg, u podu pronašla 52 paketa sa marihuanom, ukupne težine oko 56,4 kilograma.

Osumnjičenim vozačima autobusa A. H. (39) i F. H.(27), obojica iz Podujeva, određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici, dodaje se u saopštenju.

Gotovo 60 kilograma marihuane u podu autobusa

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom noći između 16. i 17. novembra 2019. godine, na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 60 kilograma marihuane skrivene u podu jednog autobusa.

Droga je otkrivena autobusu kosovskih tablica, koji je putnike prevozio na relaciji Prizren – Hamburg.

Zahvaljujući službenom psu Neronu koji je ušavši u autobus jasno odreagovao na pod u zadnjem delu autobusa, službenici su znali gde da traže skriveni tovar.

Kada su otvorili poklopac, u podu ispod kog se nalazi motor, pred carinicima se ukazalo 52 paketa marihuane čija je ukupna težina 56 kilograma 381 gram.

Zanimljivo je da je službeni carinski pas specijalizovan za otkrivanje duvanskih proizvoda, ali mu nije teško da detektuje ni druge intenzivne mirise kao što je miris marihuane, pa je zato uspešan i u otkrivanju droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: