Novi bilans: Osam mrtvih na protestu u Boliviji

Bolivijska vojska i policija su otvorile vatru na pristalice doskorašnjeg predsednika Eva Moralesa u gradu Sakaba i ubile osam ljudi.

Izvor: Beta

Subota, 16.11.2019.

19:35

Novi bilans: Osam mrtvih na protestu u Boliviji
Foto: EPA-EFE/ Jorge Abrego

Desetine su povređene, prenela je agencija AP novi bilans žrtava.

Direktor bolnice u tom gradu je rekao da su svi mrtvi i najveći deo ranjenih pogođeni iz vatrenog oružja i rekao da se radi o najgorem nasilju u njegovoj 30-ogodišnjoj karijeri.

Morales je na Tviteru naveo da se dogodio "masakr" i prelaznu vladu samoproglašene predsednice Henin Anjes opisao kao diktaturu.

On se nalazi u Meksiku, gde je dobio azil nakon što je u nedelju podneo ostavku pod pritiskom vojske i pretnji njegovim saradnicima.

Demonstranti su naveli da je pucano kada su pokušali da prođu vojni kontrolni punkt.

Anjes je u petak izjavila da Moralesu neće biti dozvoljeno da se kandiduje na novim izborima kao i da bi mogao biti optužen za izbornu krađu ako se vrati u Boliviju.

Morales tvrdi da je još uvek legalni šef države pošto parlament nije usvojio njegovu ostavku.

Podsetimo, visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bašle osudila je "bespotrebnu i nesrazmernu upotrebu sile" policije i vojske u Boliviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: