Tramp: Istraga o opozivu "veoma teško" pala mojoj porodici

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je istraga o njegovom opozivu "veoma teško" pala njegovoj porodici.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.11.2019.

09:54

Tramp: Istraga o opozivu
Ilustracija: EPA-EFE/ Chris Kleponis

Tramp je pokretanje procedure za njegov opoziv nazvao "lovom na veštice" na skupu u Luizijani, gde je pokušao da podstakne birače da na izborima za guvernera glasaju za kandidata republikanaca Edija Rispona, čiji je rival demokrata Džon Bel Edvards.

Tramp je tvrdio da je istraga predstavljala "političku blagodet" za njegov ponovni izbor, ali je prvi put priznao da je proces opoziva njemu lično naškodio, preneo je AP.

On je ponovo negirao da je učinio išta pogrešno u kontaktima sa Ukrajinom.

Demokrate žele da utvrde da li je Tramp zloupotrebio moć kada je zadržao vojnu pomoć Ukrajini od 391 milion dolara kako bi izvršio pritisak na predsednika te zemlje Volodimira Zelenskog da sprovede istragu protiv svog političkog rivala Džozefa Bajdena i njegovog sina.

Tramp odbacuje optužbe da je u razgovoru sa Zelenskim tražio uslugu za uslugu i opisuje svoj telefonski razgovor 25. jula kao "savršen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: