"Sve su mi pokupili, ne spavam pet godina": Građani Šida strahuju od migranata VIDEO

Stanovnici Šida godinama se bore s problemima koje izazivaju migranti koji tu borave zbog blizine granice s Evropskom unijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

20:36

Screenshot/TV Prva

Meštani su zabrinuti za svoju bezbednost, jer se često događaju pljačke.

Migranti spavaju u napuštenim kućama i fabrikama, a probleme, osim pljačkama, stvaraju i ostavljajući smeće, praveći buku.

Nedavno su zapalili jednu od kuća u kojoj su boravili, govori meštanka.

Stanovnik Šida Ivan Borić rekao je za Prvu televiziju da su mu migranti iz kuće odneli sve vredne stvari koje je imao. "Pokupili su mi pare, zlato, odeću, obuću, ključ od auta...Ja od buke ne spavam već pet godina", priča Borić.

"Ulaze nam u dvorište, uzimaju šta žele", navodi zabrinuta Šiđanka.

Kako reporterka TV Prve nezvanično saznaje, u sredu uveče jedan migrant oteo je ženi novčanik dok je s detetom kupovala kokice na šetalištu.

Opšrinije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: