Šverc u Prahovu: Oduzeto više od 5.000 litara nafte

Carinici u saradnji sa policijom, na prelazu Prahovo sprečili krijumčarenje 5.000 litara nafte na brodu koji je prevozio ugalj, saopštila je Uprava carine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.11.2019.

12:30

Šverc u Prahovu: Oduzeto više od 5.000 litara nafte
Foto: Uprava carine

Pokušaj je sprečen u utorak, 12. novembra, a radi se o brodu ''Ćuprija'' koji je u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa više od 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona istog energenta.

Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je, sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u tankovima za pogonsko gorivo nalazi daleko više evro dizela od prijavljene količine.

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 5.187 litara goriva više od prijavjene količine.

Protiv zapovednika broda, srpskog državljanina (62) iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak zbog toga što nije prijavio gorivo koje je, po svoj prilici, trebalo da se nađe na crnom tržištu.

Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara.

Sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti se uplaćuju u državni budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: