Romska deca izbačena iz vrtića, ministarstvo nije platilo

Dvanaestoro dece romske nacionalne manjine ispisano je iz jednog dečjeg vrtića u opštini Kotoriba.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

21:40

Romska deca izbačena iz vrtića, ministarstvo nije platilo

Deca su ispisana jer Ministarstvo nauke i obrazovanja kasni s plaćanjem njihovog boravka u tom vrtiću.

Poslanik romske nacionanle manjine u hrvatskom saboru, Veljko Kajtazi, rekao je danas da je odluka o isključenju romske dece iz vrtića doneta 5. novembra, na Svetski dan romskog jezika.

Kajtazi je na konferenciji za novinare rekao da ta deca od tog dana pa sve do danas ne pohađaju vrtić, iako na to imaj pravo u skladu sa Nacionalnom strategijom za uljučivanje Roma koju je Vlada Hrvatske usvojila još 2012. godine.

Istakao je da je navedeni primer "samo jedna od manifestacija nesrpvodojenja preporuka i strategija na terenu koje se donose na raznim nivoima vlasti, a posledice toga najviše osećaju krajnji korisnici, odnosno deca i njihovi roditelji koji imaju najmanje uticaja na trenutno stanje", prenela je zagrebačka N1 tv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: