Nema zatvaranja kampova za migrante, uvodi se karantin

Vlasti Unsko-sanske županije neće 15. novembra zatvoriti postojeće kampove za ilegalne migrante koji se nalaze u tom delu Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

20:36

Nema zatvaranja kampova za migrante, uvodi se karantin
Ilustracija: EPA-EFE/ Edvard Molnar

Biće uvedene stroge mere nadzora i ograničiće se kretanje migranata, izjavio je danas županijski ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljaić.

On je, nakon sastanka županijskog operativnog štaba zaduženog za problem ilegalnih migracija, potvrdio da je doneta odluka da uprkos ranijim najavama kampovi Miral i Bira, koji se nalaze u samom gradu, neće biti zatvoreni 15. novembra, ali će zato migranti koji u njima borave biti u nekoj vrsti karantina, jer neće moći da izlaze van kruga kampa, niti će se u kampove primati novi migranti koji tamo pristignu, prenosi regionalna televizija N1.

"Jedino oni koji budu trajno želeli da napuste te centre moći će iz njih da izađu", rekao je Kljaić i istakao da više neće biti apsolutne slobode kretanja za migrante, što znači da više neće biti ni smeštaja za one koji se odluče da nastave put ka Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, županijske vlasti bile su prisiljene na takvu odluku, jer više ne mogu da tolerišu haos na ulicama gradova kroz koje migranti prolaze.

Migrantski kamp na lokalitetu Vučjak dvadesetak kilometara udaljenom od Bihaća ostaće otvoren za smeštaj migranata koji eventualno nastave da pristižu i to će biti jedino mesto na kojemu oni mogu da borave nakon što policija onemogući pristup Biri i Miralu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: